ميخواهيد بدانيد اکنون اين مهمان کوچولو در چه شکلي است؟ دلتان را صابون نزنيد، حالا حالا بايد صبر کنيد تا بتوانيد او را ببنيد.
بگذاريد بگوييم کوچولوي شما الان چه شکلي است. او همچنان در حال استقرار در خانه جديد است. اين ريزه ميزه الان از دو لايه داخلي و خارجي تشکيل شده که دو لايه داخلي را "اپيپلاست" مينامند و لايه خارجي، غشايي است به نام "هايپوبلاست" که بعدها اعضاي بدن جنين را در آينده تشکيل ميدهد.
در هفته چهارم چه اتفاقي در بدن شما ميفتد؟
اندکي پس از هفته سوم، بلاستوسيست که ديگر به دو قسمت تبديل شده است بعد از سفر 6 روزه از لولههاي فالوپ به رحم ميرسد و شروع به لانهگزيني در ديواره رحم ميکند. در اين موقع، بلاستوسيست گروهي از سلول است که حاوي مجموعهاي از سلولهاي دروني است که در نهايت به جنين و پوسته بيروني محافظ و مسئول تغذيه آن تبديل ميشود. در طول اين زمان، کيسه آمنيوتيک به عنوان کيسه محتويات نطفه و جفت تشکيل ميشود.
در هفته چهارم جنين شما چه اندازه است؟
در هفته چهارم بارداري نوزاد شما کمي بزرگتر از سر سوزن شده است اما همچنان بسيار کوچک است و تقريبا به اندازه يک دانه گرده گل است که اندازه آن حدودا 0.078 اينچ يا 0.1981 سانتيمتر است.
چه علائمي را در هفته چهارم بارداري تجربه خواهيد کرد؟
به علت توقف چرخه هورمون ها، با توليد خون در رحم و ضخيم شدن آن، رحم مادر به محيطي بسيار مناسب براي رشد جنين تبديل ميشود. در هفته چهارم بارداري گاهي مادر دل درد هايي را احساس مي کند و اين نيز خود ميتواند از جمله علائم ابتدايي باشد که به شما و همسرتان مژده پدر و مادر شدن را ميدهد.
سردرد، کمردرد و حالت تهوع از جمله علائم هفته چهارم بارداري است. هفته چهارم بارداري زمان مناسبي براي گرفتن تست حاملگي است و اين زمان زودترين زمان ممکن است که تست حاملگي توسط خود شما در خانه ميتواند بارداري شما را نشان دهد.
در هفته چهارم بارداري لکهبينيهاي خفيف را با عادت ماهيانه اشتباه نگيريد
تقريباً 6 تا 12 روز بعد از اينکه خانمها متوجه ميشوند که باردار شدهاند، برخي از آنها لکهبيني به همراه دل دردي خفيف يا بدون دل درد را تجربه ميکنند که در واقع اين همان خونريزي براي لانهگزيني در رحم است.
به طور کلي، اين خونريزي خفيف خودش بهزودي برطرف خواهد شد. در واقع اين لکهبيني ناشي از لانهگزيني در رحم از نشانههاي اوليه بارداري است. البته اگر خونريزي شديد به همراه تب و گرفتگي عضلات را تجربه کرديد حتما به پزشک مراجعه کنيد.
گاهي اوقات خونريزي در دوران بارداري ميتواند دلايل ديگري به جزء لانهگزيني در رحم نيز داشته باشد. اين خونريزي ممکن است به علت حاملگي خارج از رحم يا سقط جنين باشد. اگر بارداري بيرون از رحم اتفاق بيفتد اين بدان معنا است که جنين در بيرون از رحم شما شکل گرفته است؛ در اين شرايط هرچه سريعتر به پزشک مراجعه کنيد.
به طور کلي، هنگام تجربه خونريزي به همراه درد و دلپيچه به پزشک مراجعه کنيد. سقط جنين اتفاق شايعي است که تقريبا در 15 درصد از بارداريها پيش ميآيد.
اندامهاي کودک شما به ترتيب چگونه شکل ميگيرد؟
کودک به سرعت رشد ميکند و رشد و نمو او شامل 3 لايه جنيني است: اکتودرم (برون پوست)، مزودرم (ميان پوست) و آندودرم (درون پوست) که در نهايت بافتها و اندمهاي بدن او را تشکيل ميدهند.
لايه اکتودرم: سيستم عصبي، مغز، پوست، ناخنها، مو، غدد پستاني، غدد عروقي و ميناي دندان جنين در لايه اکتودرم توسعه مييابند.
لايه مزودرم: قلب، سيستم گردش خون، اندامهاي جنسي، اسکلت، بافتهاي همبند، سيستم خوني، دستگاه ادراي و عضلات جنين شما در لايه مزودرم شکل ميگيرد.
ل
ايه آندودرم: در نهايت لايه آندودرم موجب شکلگيري ريهها، دستگاه گوارش، کبد، لوزالمعده و تيروئيد ميشود.
مراقبتهاي بارداري
اگر تست بارداري شما مثبت بود، قرار ملاقاتي با پزشک بگذاريد. بيشتر پزشکها قرار ملاقات را بين هفته 6 تا 10 بارداري ترتيب ميدهند.
پزشک بايد کليه شرايط جسمي و روحي شما را بررسي کند. احتمالاً اگر بارداري اول را تجربه ميکنيد شايد رفتن پيش پزشک خلق شما را تنگ کند اما اگر در تمام اين مدت به کودکتان فکر کنيد معاينه دقيق پزشک متخصص که شايد براي شما خوشايند هم نباشد، آسانتر خواهد شد.
خوردن ويتامينها را شروع کنيد. خوردن ويتامينهاي آ، ب ، دي در دوران بارداري ضروري است. ويتامين آ يک ويتامين محلول در چربي است که در کبد ذخيره ميشود. مقدار روزانه 200 واحد ويتامين در بارداري و قبل از آن توصيه ميشود.
تغذيه
نوشيدن مايعات به ميزان کافي، مهمترين چيزي است که در اوايل بارداري بايد به آن عمل کنيد. بدن در اين دوره جريان خون را افزايش خواهد داد، به همين دليل شما به مايعات بيشتري احتياج داريد. نوشيدن مايعات به رفع خستگي و يبوست شما نيز کمک ميکند.
آب و نوشيدنيهاي مقوي مانند شير کم چرب، آب ميوه 100 % طبيعي يا اسموتي ميوه کم چرب مصرف کنيد.
اگر گياهخوار هستيد، ميتوانيد روند گياه خواري خود را حتي در طول بارداري، ادامه دهيد فقط مراقب باشيد برنامه غذايي که انتخاب ميکنيد، تمام مواد لازم براي بدن شما را در خود داشته باشد. شما بايد بر پروتئين مصرفي خود تمرکز کنيد، به علاوه مکملهاي آهن، ويتامين ب 12 و ويتامين دي پيشنهاد ميشود. با پزشک خود درباره مولتي ويتامينهاي بارداري و قرصهاي ديگر مشورت کنيد.
انتهاي پيام/